Domen informacije

>>> Besplatan Domen, Hosting i SEO optimizacija <<<

shadow
INdizajn Studio Banja Luka - domene

Web adrese (Domain Name)

Domene su web adrese, odnosno adrese web stranica. Svaka web stranica na Internetu mora imati svoju domenu, odnosno svoju adresu. Web domene se s razlogom nazivaju nekretnine 21. vijeka. Dobra domena je poželjna jednako kao i dobra nekretnina.

Domene mogu imati različite ekstenzije (com, .net, .org, .biz…). Bitno je znati da web stranicu možete postaviti pod bilo koju domenu, no .com domene su najcijenjenije i smatraju se komercijalnim domenama.

Što se tiče vlasništva nad domenama, bitno je spomenuti da se zapravo stiče pravo na korištenje domene. Niko na svijetu nije vlasnik niti jedne domene. Kada neko registruje domenu taj je registrovao pravo na korištenje te domene i on je trenutni “vlasnik”. Ovi termini vas ne trebaju buniti jer kada vi registrujete (ili kupite od nekoga) uzmimo .com domenu smatrate se vlasnikom.

Web domene su predmet trgovine, one su nužne za Internet poslovanje, a u današnje vrijeme smo svjedoci kako se bez Interneta ne može zamisliti ozbiljno poslovanje. Iz tog razloga domene će biti sve popularnije i popularnije u cijelome svijetu.

INdizajn Studio Banja Luka - domain name