Pogledajte sajt iz 1994, iz vremena Windowsa 3.11

INdizajn Studio Banja Luka - izrada web stranica i graficki dizajn - Pogledajte sajt iz 1994, iz vremena Windowsa 3.11

Pogledajte sajt iz 1994, iz vremena Windowsa 3.11

Te 1994. godine koristio se Windows 3.11, radila je dail-up internet veza, a Internet Explorer nije ni postojao. Neki veb pregledači nisu ni podržavali slike na internet stranicama, a drugima je trebalo puno vremena da ih učitaju.

Iste godine Microsoft je pokrenuo svoj prvi veb sajt, koji je za to vreme bio “vau”. Korisnici koji nisu imali mogućnost učitavanja slika na raspolaganju su imali samo tekstualnu verziju sajta, koja nije prikazana.

Microsoft na blogu obeležava 20 godina prisustva na vebu, a kako su neke od danas najpoznatijih stranica izgledale u to vreme pogledajte na sljedećoj slici:

site-nekad-sad

Poznati video kanal uvek ima sjajne klipove, a ovog puta poveo nas je na putovanje kroz “istoriju” razvoja naših omiljenih sajtova. Na listi su YouTube, Microsoft, Apple, Facebook, Twitter, eBay, Yahoo, BuzzFeed i naravno Google.

Pogledajte kako su neki od tih sajtova izgledali pre 10, 20 i više godina i kako izgledaju danas. Takođe, pogledajte i vrlo neobično pitanje koje je “visilo” na YouTubu 2005. godine: VIDEO

httpv://www.youtube.com/watch?v=yfdHcL3Xb1s

 

/ Nauka & Tehnologija / Tags:

About the Author

Administrator web sajta

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *