Ovo je prva bluetooth četkica za zube

INdizajn Studio Banja Luka - izrada web stranica i graficki dizajn - Ovo je prva bluetooth četkica za zube

Ovo je prva bluetooth četkica za zube

Od pametnih telefona, preko pametnih satova, putem tehnologije stigli smo i do vjerovali ili ne pametnih četkica za zube.

Možda vam na prvu zvuči besmisleno, kao samo još jedna u nizu spravica koji su čisto bacanje novca, sudeći prema prvim komentarima ova pametna četkica biće pravi hit među ljubiteljima gedžeta, piše m:blog.

Koliko vremena provodite perući zube? Četkate li zaista onoliko koliko preporučuje vaš zubar ili sve završite za otprilike pola minute?

Nova Oral – B četkica za zube koju je proizvela kompanija Braun se konektuje sa besplatnom aplikacijom (Android, iOS) na vašem pametnom telefonu i prati koliko često perete zube, radite li to ispravno i dovoljno dugo. Sa ovom četkicom jednostavno nema zezanja.

Četkica vas tokom samog pranja upozorava da li četkakte prebrzo ili prečvrsto te vas vibriranjem upozorava da usporite. Iako pamti koliko puta ste tog dana prali zube ona samo četkanje čini zabavnijim uz pomoć malih savjeta i naslova vijesti koje vam govori dok četkate i sve to u 120 sekundi koliko bi trebalo ribati zube tokom jednog pranja.

Kad je u pitanju sam izgled i dizajn četkice ostaćete ugodno iznenađeni jer se zaista puno pažnje poklonilo tome da lijepo izgleda i ugodno leži u ruci. Poprilično je jednostavna i zabavna za upotrebu, a posjeduje čak šest različitih modova za korištenje koje možete prilagođavati prema svojim potrebama. Jedino na šta biste se možda mogli požaliti jeste pomalo glasan motor.

Krajnji cilj ovakvog izuma jeste navesti ljude da zaista više pažnje obrate na zdravlje svojih zuba i to na zabavan način jer će vas podstaći da četkate zube onoliko koliko je potrebno pokazaujući vam zabavne sadržaje, te će vam vreme proći veoma brzo. Prvo će vam odvratiti pažnju aktuelnostima, zatim zanimljivim činjenicama o tome šta sve loše utiče na zdravlje zuba, a ukoliko budete dobro obavili posao, pohvaliće vas. S druge strane ako duže vrijeme ne budete koristili četkicu na telefon će vam stići notifikacija upozorenja.

Ova četkica trenutno je dostupna u pojedinim državama Evrope, a dobićete je za “samo” 160 dolara. U januaru trebalo bi da bude dostupna korisnicima u cijelom svijetu.

Da zaključimo, Oral – B bluetooth četkica će vas zaista navesti da malo više vodite računa o svojoj oralnoj higijeni i svakodnevnoj rutini pranja zuba, ali da li zaista vrijedi tolikog novca, nismo pretjerano uvjereni.

IZVOR: Nezavisne novine

/ Nauka & Tehnologija

About the Author

Administrator web sajta

Comments

No comment yet.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *